Simon unelmat toteutuivat Suomen Hierojakouluilla!

Simo Ovaskainen, 21, aloitti hierojan opinnot Kuopion Hierojakoululla syksyllä 2019. Jo ennen opintojen aloitusta Simon tavoitteena oli päästä urheilujoukkueen hierojaksi, olihan Simolla itselläänkin jo vahva urheilutausta amerikkalaisesta jalkapallosta ja kokemusta alle 19-vuotiaiden maajoukkueesta vuosilta 2016 ja 2017. Aikaisemmalta koulutukseltaan Simo on merkonomi ja työskennellyt taksikuskina. Simon hierojakoulutuksen aloitus syksyllä ei ollut kuitenkaan mikään helpoin, sillä kaksi isoa selkäleikkausta loivat haasteita opiskeluista selviämiselle. Simo kuitenkin jatkoi sinnikkäästi uskomista unelmiinsa.

Simolla oli muutama hyvä kontakti Kuopion Palloseuran KuPSin pelaajiin, joille Simo pääsi näyttämään taitojaan hierojana opinnoissa alkuun päästyään. Pelaajat tykästyivät Simon varmoihin otteisiin, ja kertoivat Simolle vapaasta hierojan paikasta KuPSin miesten edustusjoukkueessa. Simo pääsikin tapaamaan KuPSin fysioterapeutin Joonas Ojantien, joka on myöskin Kuopion Hierojakoulun kasvatteja. Siitä lähtivät keskustelut jalkapallojoukkueen kanssa hierojan työn ja opiskelujen yhdistämisestä, ja Simo pääsi Kuopion Palloseuran miesten ja naisten joukkueiden hierojaksi tammikuussa 2020, eli puolessa välissä opintoja!

Tällä hetkellä opintojen ollessa käynnissä Simo hieroo täysipainoisesti KuPSin miesten edustusjoukkueen pelaajia muutaman kerran viikossa opintojen ohella. Simon tavoite on olla vielä opintojen ajan KuPSin miesten joukkueen hierojana ja auttaa omalla osaamisellaan Kuopion Palloseuran miehet Mestarienliigan alkukarsinnoissa eteenpäin ja sekä puolustamaan myös Veikkausliigan mestaruutta.

Työn yhdistäminen Hierojakoulun päiväopintoihin on Simon omin sanoin sujunut jouhevasti: ”Koulun ja työn yhdistäminen on onnistunut hyvin! Välillä meinaa olla hieman kiireinen aikataulu, mutta kaiken saa kyllä soviteltua. Työt auttavat kehittymään opiskelujen ohella vielä entistä paremmaksi hierojaksi!”

Kuopion Hierojakoulun uusi opettaja Joona Kokkola on omalla osaamisellaan inspiroinut Simoa ja muita opiskelijoita urheiluhieronnan maailmaan. Opintojen jälkeen Simon tavoitteena on päästä Kuopion Palloseuran naisten edustusjoukkueen huoltajaksi sekä samaan aikaan työskennellä urheiluhieronnan yrittäjänä.

 

”Jos ala kiinnostaa, kannattaa ehdottomasti hakea Suomen Hierojakouluille! Osaavat opettajat ja hyvä ilmapiiri takaavat loistavan oppimisen. Erityiskiitokset omasta puolestani Kuopion Hierojakoulun osaaville opettajille Ulla Suhoselle ja Joona Kokkolalle!”