Hakijan opas hierojan peruskoulutukseen

Hakuprosessin eteneminen

  • Meillä on käytössä jatkuva haku opintopaikkoihin. Jätä hakemuksesi täällä. Järjestelmä ilmoittaa, kun hakemuksesi on lähetetty onnistuneesti.

Kerro hakemuksessasi, millä paikkakunnalla haluat opiskella. Vaihtoehtoisella paikkakunnalla tarkoitetaan sitä, että olet toissijaisesti valmis osallistumaan koulutukseen toisella paikkakunnalla siltä varalta, että ykkösvaihtoehdossasi ryhmät ovat jo täyttyneet. Valitse tämän mukaan myös, haluatko opiskella arkisin vai viikonloppuopintoina.

  • Haluamme kuulla sinusta lisää! Otamme sinuun yhteyttä sopiaksemme kanssasi koulutusinfon. Koulutusinfo pidetään etäyhteydellä.
  • Ilmoitamme sinulle päätöksestä kahden viikon sisällä. Opiskelupaikat täytetään hyväksymisjärjestyksessä hakemusten perusteella.

Hakemusten käsittelyissä voi olla ruuhkaa kesä- ja heinäkuussa.

Mitä opiskelijalta edellytetään?

Koulutus on suunnattu aikuisille, joten aikaisempi koulutus tai työelämän kokemus on eduksi. Perusvaatimuksia ovat: hyvä fyysinen ja henkinen terveys, suoritettu peruskoulu, suomen kielen hallinta (vähintään kielitaso B1), kiinnostus sosiaali- ja terveysalan palveluammattiin sekä korkea motivaatio alaa kohtaan. Opiskelijan valintaan vaikuttaa SORA -lainsäädäntö:

”Opiskelijaksi hakeutuvan terveydentilaan tai toimintakykyyn liittyvä seikka ei saa olla esteenä opiskelijaksi ottamiselle. Opiskelijaksi ei kuitenkaan voida ottaa sitä, joka ei ole terveydentilaltaan tai toimintakyvyltään kykenevä opintoihin liittyviin käytännön tehtäviin tai työssäoppimiseen, jos valtioneuvoston asetuksissa (1032 ja 1033/2011) määritellyissä sosiaali-, terveys- ja liikunta-alan tutkinnoissa opintoihin liittyvät turvallisuusvaatimukset sitä edellyttävät ja jos estettä ei voida kohtuullisin toimin poistaa. Henkilön terveydentilan tai toimintakyvyn osalta tulee arvioida mahdollisten sairauksien aiheuttamat rajoitteet ja sairauksien yksilöllinen hoitotilanne. Opiskelijaksi ottamisen esteenä voi olla

  • sellaiset psyykkiset sairaudet, jotka estävät käytännön tehtäviin tai työssäoppimiseen osallistumisen, kuten ajankohtainen hoitamaton psykoosi tai vaikea toimintakykyä laskeva masennus
  • sellaiset fyysiset sairaudet kuten tuki- ja liikuntaelimistön sairaudet tai vammat sekä krooniset ihottumat, jotka rajoittavat toimintakykyä siinä määrin, että estävät käytännön tehtävissä tai työssäoppimisessa toimimisen
  • veriteitse tarttuva sairaus saattaa rajoittaa käytännön tehtäviin tai työssäoppimiseen sijoittumista
  • päihteiden ongelmakäyttö tai päihderiippuvuus.”

Yleisimmät hakemiseen liittyvät kysymykset

Haluan tehdä muutoksia hakemukseeni, perua hakemukseni tai vapauttaa koulupaikkani.
Ota yhteyttä sähköpostitse niko.rekola@terveystalo.com

Yleisimmät koulutukseen liittyvät kysymykset

Mihin tukiin olen oikeutettu?
Opiskelijat voivat hakea Kelan myöntämää opinto- ja asumistukea Savon ammattiopiston opiskelijoina. Kela ei kuitenkaan avusta lukukausimaksuissa. Lue tukien edellytyksistä ja hakemisesta lisää suoraan Kelan sivuilla.

Voinko hyödyntää aikaisempaa osaamistani tässä tutkinnossa?
Tutkintoon voi sisällyttää ammatillisen tutkinnonosan esimerkiksi sosiaali- ja terveysalan perustutkinnosta. Osaamisen tunnistamisesta saat lisätietoa henkilökohtaisen osaamisen kehittämisen suunnitelman laatimisen yhteydessä.

Jos ensiapukorttisi on voimassa koko koulutuksen ajan, sinun ei tarvitse suorittaa sitä uudelleen opintojen aikana.

Kuinka valmistun urheiluhierojaksi?
Suoritettuasi 10 – 13 kk kestävän hieronnan ammattitutkinnon ja työllistyttyäsi yrittäjänä, voit jatkaa yrittäjän oppisopimuskoulutuksella ilman lisäkustannuksia Hieronnan erikoisammattitutkintoon, jossa erikoistut Urheiluhierojaksi (EAT). Vain erikoisammattitutkinnon suorittanut voi käyttää (EAT)-liitettä.