Hieronnan ammattitutkinnon näyttöön valmistava koulutus

Opiskele hierojan ammattiin vain vuodessa. Opiskele päivä- tai viikonloppuopintoina, juuri miten sinulle parhaiten sopii.

Sinustakin koulutettu hieroja?

Suomen Hierojakoulujen tarjoamat opinnot valmentavat opiskelijan hieronnan ammattitutkinnon näyttökokeiden suorittamiseen. Hieronnan ammattitutkinnon suorittanut henkilö voi työskennellä hierojana itsenäisenä yrittäjänä tai toisen yrityksen palveluksessa sosiaali-, terveys- ja liikunta-alalla. Terveydenhuollon ammattihenkilö (koulutettu hieroja) on hierontatyössään vapautettu arvonlisäverosta.

Opiskelijat suorittavat ammattiin valmistavan työelämässä oppimisen pääsääntöisesti Terveystalo Rela-hierojilla, jolla on Suomen suurin hieronta-alan vastaanottoverkosto. Valmistuessaan halukkailla hierojilla on mahdollisuus jäädä töihin tutuksi tulleeseen työyhteisöön ja opintojen aikana kerrytetyn asiakaskunnan pariin tai mille tahansa muulle Rela-hierojien noin 80 toimipisteelle ympäri Suomen.

Suomen Hierojakoulut on osa Terveystalo-konsernia.

”Kaikilla [opettajilla on] vankka ammattitaito ja osaavat opettaa kivasti ja kannustavasti. Heidän valvonnassaan oli mukavaa ja turvallista opiskella.”

– Opiskelija, Seinäjoen Hierojakoulu

”[Opinnoissa on ollut hyvää] monipuolisuus oppitunneilla: asioita on käyty läpi eri tavoin ja se tukee erilaisten oppijoiden toimintaa. Vaihtuvat opettajat, koska on päässyt näkemään monia eri tapoja tehdä asioita. Kaikista on saanut jotain uutta, mitä soveltaa ja hyödyntää omaan tekemiseen”

– Opiskelija, Espoon Hierojakoulu

”Kouluun on aina ollut mukava mennä, ja jopa harmittanut lähteä.”

– Opiskelija, Kuopion Hierojakoulu

”Meidän koululla ammatinharjoittajat ottivat uudet opiskelijat heti iloisesti vastaan ja antoivat vinkkejä ja tukea alkuun pääsyssä. Heiltä on myös saanut paljon tukea, kannustusta ja oppeja läpi vuoden. Opettajat ovat ammattitaitoisia ja kannustavia.”

– Opiskelija, Oulun Hierojakoulu

”Opinnoissa on ollut hyvää sen intensiivisyys ja nyt valmistumisen kynnyksellä voi todeta että voi ilman epäröintiä lähteä yrittäjäksi ja tuntuu että on paljon tietoa ja taitoa mitä myös kehittää tulevaisuudessa. Iso kiitos siitä opettajille.”

– Opiskelija, Helsingin Hierojakoulu

Valitse, miten haluat opiskella!

Päiväopinnot

Aloitus: Elokuu

Koulutuksen kesto n. 10 kk

Koulutuspäivät pidetään arkipäivisin klo 8 – 20 välillä, koostuen silloin lähiopetuksesta ja työelämässä oppimisesta (keskimäärin 7-8 h/pvä)

1800 €

(sis. opetuksen, työelämässä oppimisen, opintomateriaalit, näytöt ja työpaidat)

Maksa osamaksulla

Monimuoto-opinnot

Aloitus: Helmi- ja elokuu

Koulutuksen kesto 13 kk

Koulutus pidetään pääosin viikonloppuisin. Näiden ulkopuolelle opiskelija pääsee suunnittelemaan erillisen työelämässä oppimisen jakson. Opetuksen toteutus on keskimäärin 2 krt/kk pe-su.

1800 €

(sis. opetuksen, työelämässä oppimisen, opintomateriaalit, näytöt ja työpaidat)

Maksa osamaksulla

Päivisin tapahtuva opiskelu on ylivoimaisesti suosituin opiskelumuoto kouluillamme, sillä 70% oppilaistamme hakeutuu päiväopiskelijoiksi kouluihimme.

Hieronnan opinnot päiväopintoina kestävät 10 kuukautta. Opiskelu on intensiivistä ja täysipäiväistä, ja tämä antaa kymmenessä kuukaudessa hyvät valmiudet toimia alalla. Päiväryhmä aloittaa useimmilla kouluilla elokuussa alkavassa koulutuksessa.

Monimuoto- eli viikonloppuopinnot ovat loistava vaihtoehto muun muassa työssäkäyville sekä ulkopaikkakuntalaisille opiskelijoille.

Opintojen laajuus on sama suoritettuina opintoina kuin päiväopinnoissa, mutta monimuoto-opiskelu on itsenäisempää ja vaatii enemmän opiskelua myös kouluajan ulkopuolella. Monimuoto-opiskelijat käyvät lähiopetuksessa koulutusviikonloppuina, jotka järjestetään n. kaksi kertaa kuukaudessa perjantai-iltaisin (klo 16 – 20) sekä lauantaisin ja sunnuntaisin (klo 9 – 17). Tämän lisäksi opiskelija suorittaa koulutusviikonloppujen ulkopuolella työelämässä oppimista kädentaitojen kehittämiseksi ja työssä tarvittavan osaamisen kartuttamiseksi.

Koska koulutusviikonloppuja on opintojen aikana vain 23, on monimuoto-opinnot erinomainen vaihtoehto toisella paikkakunnalla asuvalle opiskelijalle. Monimuoto-opintojen kokonaiskesto on 13 kuukautta. Monimuotoryhmä aloittaa joka helmi- ja elokuu.

Arkimonimuotoryhmä on arkena toteutettava vaihtoehto monimuotoryhmälle.

Arkimonimuotoryhmällä lähiopiskelua on kahtena arkipäivänä viikossa klo 17-21, jonka lisäksi opiskelija suorittaa lähipäivien ulkopuolella työelämässä oppimista. Opinnot kestävät 13 kuukautta. VAIN HELSINKI JA TAMPERE. Aloitus joka elokuu.

Opetuksen tueksi olemme tuottaneet omat oppikirjat, jotka noudattavat johdonmukaisesti tutkintoon valmistavan opetuksen tavoitteita ja etenemistä.
Muita oppimateriaalejamme ovat mm. kattava digitaalinen opiskeluympäristö. Lisäksi kouluillamme on paljon muuta opiskeluja tukevaa materiaalia, kuten anatomiamalleja käytännön opetuksen tueksi.

Opiskelu onnistuu myös toiselta paikkakunnalta käsin!

Opintoihin kuuluu työelämässä oppiminen eli työharjoittelu, joka antaa mahdollisuuden kädentaitojen harjoitteluun sekä hyvän perehdytyksen hierontaklinikan arkeen ja hierojan käytännön työhön. Työelämässä oppiminen suoritetaan pääsääntöisesti Terveystalo Rela-Hierojien vastaanotolla, jossa opiskelijaa ohjataan työelämässä oppimisen aikana säännöllisesti taitojen edistymisen varmistamiseksi.

Jokaisen koulumme tiloissa on myös Rela-hierojien vastaanotto, mutta työelämässä oppimisen osuuden voi suorittaa millä tahansa Rela-Hierojien noin 80 vastaanotolla! Näin opintoihin liittyvän työelämässä oppimisen voi suorittaa vaikka omalla kotipaikkakunnalla. Valmistumisen jälkeen sinulla on hyvät mahdollisuudet työllistyä Rela-hierojana.

Oppilaamme ovat kiiteltyjä hyvistä kädentaidoistaan: Sadat tuhannet tyytyväiset hieronta-asiakkaamme ympäri Suomen kertovat omaa tarinaansa opetuksemme tasosta!

Blogista poimittua