Hieronnan ammattitutkinto

Suomen Hierojakouluilla opiskelet (ja työllistyt!) hierojan ammattiin vain vuodessa. Opiskele päivä- tai viikonloppuopintoina, juuri miten sinulle parhaiten sopii.

Sinustakin koulutettu hieroja?

Suomen Hierojakoulujen tarjoamat opinnot valmentavat opiskelijan hieronnan ammattitutkinnon näyttökokeiden suorittamiseen.

Hieronnan ammattitutkinnon suorittanut henkilö voi työskennellä hierojana itsenäisenä yrittäjänä tai toisen yrityksen palveluksessa sosiaali-, terveys- ja liikunta-alalla. Terveydenhuollon ammattihenkilö (Koulutettu hieroja) on hierontatyössään vapautettu arvonlisäverosta.

Ohjaamme opiskelijamme lukuvuoden aikana hieronnan ammattitutkinnon näytöistä ja tutkintotodistuksien myöntämisestä vastaavan SAKKYn näyttökokeisiin. Näyttökokeet suoritetaan Suomen Hierojakoulujen toimipisteissä.

Opiskelijamme suorittavat työharjoittelun Rela-hierojat Terveystalolla, joka on Suomen suurin hieronta-alan ketjuyritys ja kiistaton markkinajohtaja. Valmistuessaan halukkaat opiskelijat ovat tervetulleita jäämään töihin tutuksi tulleeseen työyhteisöön tai mille tahansa muulle Rela-hierojien noin 80 toimipisteelle ympäri Suomen.

Valmistuttuasi voit jatkaa maksutta Hieronnan Erikoisammattitutkintoon valmentavaa koulutukseen, jossa erikoistut Urheiluhierojaksi (EAT).

Edellytämme opiskelijoiltamme laissa säädettyä suojaa koronavirustautia vastaan.

Eduskunta hyväksyi 28.12.2021 tartuntatautilain väliaikaisen muuttamisen, joka velvoittaa varmistamaan, että hoitohenkilöstöllä on laissa säädetty suoja koronavirustautia vastaan. Tartuntatautilain muutos (uusi 48 a §) asettaa sosiaali- ja terveydenhuollon palveluja järjestävälle ja tuottavalle toimijalle väliaikaisen velvollisuuden huolehtia Covid-19-taudin vakaville seuraamuksille alttiiden asiakkaiden ja potilaiden suojaamisesta varmistamalla, että näiden asiakkaiden ja potilaiden kanssa työskentelevällä henkilökunnalla ja opiskelijalla on joko Covid-19-taudin sairastamisen tai Covid-19-rokotusten antama suoja tautia vastaan. Lain velvoitteet ovat voimassa 31.12.2022 saakka.

Valitse miten haluat opiskella!

Päiväopintoina

Koulutuksen kesto n. 10kk

Lähiopetusta arkisin n. 7h

Opinnot koululla arkipäivisin

1200 €

(sis. opetuksen, materiaalit ja paidan)

Maksa erämaksulla

Monimuoto-opintoina

Koulutuksen kesto n. 13kk

Opiskele töiden ohessa viikonloppuisin

Lähijaksot 2krt/kk pe-su

1200 €

(sis. opetuksen, materiaalit ja paidan)

Maksa erämaksulla

Päivisin tapahtuva opiskelu on ylivoimaisesti  suosituin opiskelumuoto kouluillamme, sillä  70% oppilaistamme hakeutuu päiväopiskelijoiksi kouluihimme.

Opiskelu on intensiivistä ja täyspäiväistä, mutta se antaa kymmenessä kuukaudessa hyvät valmiudet toimia alalla. Opintoihin ei sisälly  erillisiä etäopintoja, vaan opiskelu ja harjoittelu tapahtuu ohjatusti kouluajalla. Päiväryhmässä lähiopetusta on arkisin 7h/päivässä ja se sisältää koulun klinikalla tehtävän työharjoittelun. Hierojan opinnot päiväopintoina kestävät 10 kuukautta.

Monimuoto- eli viikonloppuopinnot ovat loistava vaihtoehto niille, jotka haluavat opiskella joko oman työnsä ohella tai jostain muusta syystä osa-aikaisesti.

Opintojen laajuus on lähes sama suoritettuina opintoina kuin päiväopinnoissa, mutta opiskelu on itsenäisempää ja vaatii enemmän opiskelua myös kouluajan ulkopuolella. Viikonloppuryhmän opiskelijoilla mm. asiakasharjoittelun osuutta on vähemmän kuin päiväryhmän opiskelijoilla.

Lähiopetusjaksot pidetään pääsääntöisesti kaksi kertaa kuukaudessa perjantai-iltaisin (klo 16-20), lauantaisin ja sunnuntaisin (klo 9-17). Lähijaksot sisältävät koulun klinikalla tehtävän työharjoittelun. Viikonloppuopintojen kokonaiskesto on 13 kuukautta.

Opetuksen tueksi olemme tuottaneet omat anatomian ja fysiologian oppikirjat, jotka noudattavat johdonmukaisesti opetuksen tavoitteita ja etenemistä.

Muita oppimateriaalejamme ovat mm. kattava digitaalinen opiskeluympäristö. Lisäksi kouluillamme on paljon muuta opiskeluja tukevaa materiaalia, kuten käsikirjasto sekä lukuisia ”Kalleja” eli luurankoja käytännön opetuksen tueksi.

Opiskelu onnistuu myös toiselta paikkakunnalta käsin!

Opintoihin kuuluu työharjoittelu, joka antaa hyvän perehdytyksen hierontaklinikan arkeen sekä hierojan käytännön työhön. Työharjoittelu suoritetaan Rela-Hierojat Terveystalon vastaanotolla, jossa joko koulun henkilökunta tai nimetty mentori auttaa opiskelijaa kaikissa hänen opintojensa varrella esiin nousevissa kysymyksissä.

Työharjoittelun voi suorittaa millä tahansa Rela-hierojien jopa 80 vastaanotolla! Näin opinnot voi suorittaa työharjoittelun osalta omalta kotipaikkakunnalta käsin. Listan Rela-hierojien vastaanotoista näet täältä. Valmistumisen jälkeen on mahdollisuus jatkaa työntekijänä Rela-Hierojana.

Oppilaamme ovatkin kiiteltyjä hyvistä kädentaidoistaan: 75 000 tyytyväistä hieronta-asiakastamme ympäri Suomen kertovat omaa tarinaansa opetuksemme tasosta!

Kysyttävää hakuprosessista tai koulutuksesta?

Yleisimmät kysytyt kysymykset löydät hakijan oppaasta.

    Haluan vastauksen..