Hieronnan ammattitutkinto

Savon ammattiopiston (Sakky) opiskelijana, Suomen Hierojakoulujen toimipisteillä opiskelet hierojan ammattiin vain vuodessa. Opiskele päivä- tai viikonloppuopintoina, juuri miten sinulle parhaiten sopii.

Sinustakin koulutettu hieroja?

Savon ammattiopisto (Sakky) tarjoaa yhteistyössä Suomen Hierojakoulujen kanssa valmistavan koulutuksen sekä näytöt Hieronnan ammattitutkintoon. Hieronnan ammattitutkinnon suorittanut henkilö voi työskennellä hierojana itsenäisenä yrittäjänä tai toisen yrityksen palveluksessa sosiaali-, terveys- ja liikunta-alalla. Terveydenhuollon ammattihenkilö (koulutettu hieroja) on hierontatyössään vapautettu arvonlisäverosta.

Sakkyn opiskelijana opintosi henkilökohtaistetaan ja sinut ohjataan joko ammattitaidon hankkimiseen tai suoraan hieronnan ammattitutkinnon näyttöihin. Näytöt suoritetaan Suomen Hierojakoulujen toimipisteissä.

Opiskelijat suorittavat ammattiin valmistavan työelämässä oppimisen pääsääntöisesti Terveystalo Rela-hierojilla, jolla on Suomen suurin hieronta-alan vastaanottoverkosto. Valmistuessaan halukkailla hierojilla on mahdollisuus työllistyä tutuksi tulleeseen työyhteisöön tai mille tahansa muulle Rela-hierojien noin 80 toimipisteelle ympäri Suomen.

Valmistuttuasi voit jatkaa yrittäjän oppisopimuksella ilman lisäkustannuksia Hieronnan erikoisammattitutkintoon, jossa erikoistut Urheiluhierojaksi (EAT).

Edellytämme opiskelijoiltamme laissa säädettyä suojaa koronavirustautia vastaan.

Eduskunta hyväksyi 28.12.2021 tartuntatautilain väliaikaisen muuttamisen, joka velvoittaa varmistamaan, että hoitohenkilöstöllä on laissa säädetty suoja koronavirustautia vastaan. Tartuntatautilain muutos (uusi 48 a §) asettaa sosiaali- ja terveydenhuollon palveluja järjestävälle ja tuottavalle toimijalle väliaikaisen velvollisuuden huolehtia Covid-19-taudin vakaville seuraamuksille alttiiden asiakkaiden ja potilaiden suojaamisesta varmistamalla, että näiden asiakkaiden ja potilaiden kanssa työskentelevällä henkilökunnalla ja opiskelijalla on joko Covid-19-taudin sairastamisen tai Covid-19-rokotusten antama suoja tautia vastaan. Lain vaatimaa suojaa Covid-19-tautia vastaan edellytetään työelämässä oppimisen asiakastilanteissa. Lain velvoitteet ovat voimassa tämän hetken tietojen mukaan 31.12.2022 saakka.

Valitse, miten haluat opiskella!

Päiväopinnot

Aloitus: Elokuu

Koulutuksen kesto n. 10 kk

Koulutuspäivät pidetään arkipäivisin klo 8 – 20 välillä, koostuen silloin lähiopetuksesta ja työelämässä oppimisesta (keskimäärin 7-8 h/pvä)

1200 €

(sis. opetuksen, työelämässä oppimisen, opintomateriaalit, näytöt ja työpaidat)

Maksa erämaksulla

Monimuoto-opintoina

Aloitus: Helmi- ja elokuu

Koulutuksen kesto 13 kk

Koulutus pidetään pääosin viikonloppuisin. Näiden ulkopuolelle opiskelija pääsee suunnittelemaan erillisen työelämässä oppimisen jakson. Opetuksen toteutus on keskimäärin 2 krt/kk pe-su.

1200 €

(sis. opetuksen, työelämässä oppimisen, opintomateriaalit, näytöt ja työpaidat)

Maksa erämaksulla

Päivisin tapahtuva opiskelu on ylivoimaisesti suosituin opiskelumuoto kouluillamme, sillä 70% oppilaistamme hakeutuu päiväopiskelijoiksi kouluihimme.

Hieronnan opinnot päiväopintoina kestävät 10 kuukautta. Opiskelu on intensiivistä ja täysipäiväistä, ja tämä antaa kymmenessä kuukaudessa hyvät valmiudet toimia alalla. Päiväryhmä aloittaa useimmilla kouluilla elokuussa alkavassa koulutuksessa.

Monimuoto- eli viikonloppuopinnot ovat loistava vaihtoehto muun muassa työssäkäyville sekä ulkopaikkakuntalaisille opiskelijoille.

Opintojen laajuus on sama suoritettuina opintoina kuin päiväopinnoissa, mutta monimuoto-opiskelu on itsenäisempää ja vaatii enemmän opiskelua myös kouluajan ulkopuolella. Monimuoto-opiskelijat käyvät lähiopetuksessa koulutusviikonloppuina, jotka järjestetään n. kaksi kertaa kuukaudessa perjantai-iltaisin (klo 16 – 20) sekä lauantaisin ja sunnuntaisin (klo 9 – 17). Tämän lisäksi opiskelija suorittaa koulutusviikonloppujen ulkopuolella työelämässä oppimista kädentaitojen kehittämiseksi ja työssä tarvittavan osaamisen kartuttamiseksi.

Koska koulutusviikonloppuja on opintojen aikana vain 23, on monimuoto-opinnot erinomainen vaihtoehto toisella paikkakunnalla asuvalle opiskelijalle. Monimuoto-opintojen kokonaiskesto on 13 kuukautta. Monimuotoryhmä aloittaa joka helmi- ja elokuu.

Opetuksen tueksi olemme tuottaneet omat oppikirjat, jotka noudattavat johdonmukaisesti tutkintoon valmistavan opetuksen tavoitteita ja etenemistä.
Muita oppimateriaalejamme ovat mm. kattava digitaalinen opiskeluympäristö. Lisäksi kouluillamme on paljon muuta opiskeluja tukevaa materiaalia, kuten käsikirjasto sekä anatomiamalleja käytännön opetuksen tueksi.

Opiskelu onnistuu myös toiselta paikkakunnalta käsin!

Opintoihin kuuluu työelämässä oppiminen eli työharjoittelu, joka antaa mahdollisuuden kädentaitojen harjoitteluun sekä hyvän perehdytyksen hierontaklinikan arkeen ja hieorjan käytännön työhön. Työelämässä oppiminen suoritetaan pääsääntöisesti Terveystalo Rela-Hierojien vastaanotolla, jossa opiskelijaa ohjataan työelämässä oppimisen aikana säännöllisesti taitojen edistymisen varmistamiseksi.

Työelämässä oppimisen osuuden voi suorittaa millä tahansa Rela-Hierojien 80 vastaanotolla! Näin opintoihin liittyvän työelämässä oppimisen voi suorittaa vaikka omalla kotipaikkakunnalla. Rela-Hierojien vastaanotot näet täältä. Valmistumisen jälkeen sinulla on hyvät mahdollisuudet työllistyä Rela-hierojana.

Oppilaamme ovat kiiteltyjä hyvistä kädentaidoistaan: Sadat tuhannet tyytyväiset hieronta-asiakkaamme ympäri Suomen kertovat omaa tarinaansa opetuksemme tasosta!

Kysyttävää hakuprosessista tai koulutuksesta?

Yleisimmät kysytyt kysymykset löydät hakijan oppaasta.

    Haluan vastauksen..