”Uskon opinnoista olevan paljon hyötyä niin fysioterapian opiskelemiseen kuin työhönkin tulevaisuudessa” – Välivuosi hierojakoulussa

Suomen Hierojakouluilla opiskeleva Jenna Hartikainen haluaa tulevaisuudessa työskennellä fysioterapeuttina.

Suomen Hierojakouluilla opiskeleva Jenna Hartikainen haluaa tulevaisuudessa työskennellä fysioterapeuttina. Kysyimme Jennalta, miksi hän päätti välivuoden aikana opiskella hierojan ammatin, mikä koulussa on yllättänyt ja kenelle hän hierojaopintoja suosittelee.

Hei Jenna! Kertoisitko hiukan itsestäsi?

Olen Jenna Hartikainen, 20-vuotias hierojaopiskelija. Tällä erää asun Kuopiossa, jossa opiskelen Suomen Hierojakouluilla. Minulla on pitkä ja monipuolinen urheilutausta: olen pelannut lentopalloa melkein yhdeksän vuotta, minkä lisäksi olen harrastanut muun muassa yleisurheilua ja painia.

Urheilun myötä fysioterapeutin palvelut ovat tulleet tutuiksi. Se sytytti kipinän, että haluaisin itsekin työskennellä fysioterapeuttina. Kun ovet ammattikorkeakouluun eivät auenneet ensimmäisellä yrittämisellä, menin hoiva-alalle töihin. Vajaa pari vuotta töitä tehtyäni halusin päästä opiskelun makuun ja viedä koulutustani eteenpäin.

Miksi hakeuduit juuri hierojaopintoihin välivuonna?
Olen kiinnostunut ihmisen anatomiasta ja fysiologiasta, joten hierojaopinnot olivat selvä valinta. Uskon opinnoista olevan paljon hyötyä niin fysioterapian opiskelemiseen kuin työhönkin tulevaisuudessa. On myös hienoa, että saan koulutuksesta itselleni ammatin, jota voin harjoittaa joustavasti itselleni sopiviin aikoihin. Se mahdollistaa työnteon ja tienaamisen esimerkiksi jatko-opintojen aikana.

Miltä opiskelu Hierojakouluilla on tuntunut?
Olen tykännyt opiskelusta tosi paljon. Ryhmään on syntynyt hyvä yhteishenki ja esimerkiksi opettajilta voi kysyä aina neuvoa, jos jokin mietityttää.

Minut yllätti latinan kielen opiskelu! En hahmottanut ennen opintoja, että anatomiaan liittyvä termistö on todella latinaksi ja sitä päntätään. Ei siitäkään mitään ongelmaa ole muodostunut, vaan opettajat tukevat ja auttavat todella hyvin. Uskon, että tästä on paljon hyötyä fysioterapian opintoja silmällä pitäen.

Kenelle suosittelisit opintoja Suomen Hierojakouluilla? Entä mikä alassa on parasta?
Suosittelen opintoja kaikille, joita kiinnostaa esimerkiksi sosiaali- ja terveysala, hyvinvointi tai vaikka ihmisten auttaminen kuntoutumaan. Työ vaatii sosiaalista pelisilmää, joten on hyvä haluta olla ihmisten kanssa tekemisissä.

Minulle on tärkeää voida auttaa ihmisiä ja parantaa heidän elämänlaatuaan. Opintoihin kuuluu harjoittelujaksoja, joten olen jo päässyt hieromaan asiakkaita. Toisinaan asiakkaat ovat itse hyvin kiinnostuneita oman hyvinvointinsa kehittämisestä, ja onkin kiva nähdä, että antamiani kotivinkkejä on noudatettu ja niistä on ollut selkeää apua!

Lisää välivuodesta hierojakoulussa