”Koulu meni mielettömän nopeasti” – Urheilu johdatti Mikon hierojakouluun

Hierojakoulu vei Mikko Toivasen yrittäjäksi ja naprapatian opiskelijaksi.

Kilpahiihtoa harrastanut Mikko Toivanen vaihtoi sähköalan hierojakouluun. Elämäntilanne oli johdattanut Kouvolasta Kuopioon.

”Katsoin mitä opiskeluvaihtoehtoja Kuopiosta löytyi ja hierojan koulutus tuntui selkeältä vaihtoehdolta”, Toivanen kertoo.

Aktiivinen kilpahiihto oli opettanut, että kropasta on pidettävä huolta. Myös hierojan pöytä oli tullut tutuksi, mutta vain asiakkaana.

Toivanen näki hierojakoulutuksen ensiaskeleena hoitoalalle. Mielessä oli mahdollisuus jatkaa opiskelua valmistumisen jälkeen.

”Suosittelen hierojakoulutusta henkilöille, jotka haluavat hoitoalalle. Jos aikoo opiskella naprapatiaa, osteopatiaa tai fysioterapeutiksi, kannattaa miettiä hierojakoulua ensimmäisenä vaihtoehtona. Hierojakoulun jälkeen on paljon paremmat mahdollisuudet päästä opiskelemaan muualle”, Toivonen miettii.

Tukea omaan urheiluun

Toivanen muistelee opiskelun alkaneen heti käytännöllä ja anatomialla. Jo ensimmäisestä päivästä lähtien oltiin kosketuksissa toisten opiskelijoiden kanssa. Se tuntui heti luonnolliselta.

Hierojakoulu antoi apua urheiluun. Hieronta nopeuttaa palautumista, mutta myös lihaksiston ja anatomian tunteminen auttaa hahmottamaan eri harjoitusten vaikutuksia kehoon.

Hierojakouluvuotenaan Toivanen suoritti liikuntalääketieteen perusopintokokonaisuuden avoimessa yliopistossa.

”Kymmenen kuukauden koulu meni mielettömän nopeasti. Koulusta jäi elämän kestäviä ystävyyssuhteita. Sieltä ei siis lähde tyhjin käsin senkään puolesta”, Mikko sanoo.

Yrittäjähenkisyydestä on hyötyä

Toivanen aloitti yrittäjänä heti koulun jälkeen. Hierojan olisi hänen mielestään hyvä olla yrittäjähenkinen.

”Yrityksen aloittaminen sujui hyvin. Jo kouluaikana ehti tottua siihen, millaista hierontakäsittely on”, Toivanen sanoo.

Hänen mielestä hierojan ammatissa parasta on työn sosiaalisuus ja se, että saa tavata paljon erilaisia ihmisiä.

”Myös anatomia menee sitä mielenkiintoisemmaksi, mitä pidemmälle sitä opiskelee”, Toivanen sanoo.

Lisää opiskelijatarinoita