fbpx

Vuodessa hierojaksi ja kuntosaliohjaajaksi – miten se on mahdollista?

Suomen Hierojakoulut ja Trainer4You yhdistävät voimansa. Elokuusta alkaen on mahdollista opiskella koulutuskokonaisuudessa, jossa yhdistyvät hierojan ammattitutkinto ja kuntosalivalmentajan koulutus.

Nuori nainen asettuu ylätaljan taakse ja asettelee ohjattavansa kädet oikealle etäisyydelle toisistaan. Hän varmistaa, että asiakkaan liike pysyy tasaisena ja että olkapäät eivät nouse sarjojen lopussa. Pari kannustavaa sanaa ja parivaljakko suuntaa vatsapenkkiä kohti.

Suomen Hierojakoulut on aiemmin kouluttanut vain hierojia, mutta on nyt aika laajentaa koulutustarjontaa. Klassisen hierojan ja urheiluhierojan tutkintoon on mahdollista yhdistää Trainer4Youn järjestämä kuntosalivalmentajan koulutus.

– Koulutukset täydentävät toisiaan, sillä kuntosalivalmentajien ja hierojien asiakasryhmät ovat hyvin samankaltaiset, kertoo Suomen Hierojakoulujen rehtori Olli Hakola idean taustoista.

Työkaluja asiakkaiden opastamiseen

Syksyllä alkaviin päivä- ja monimuoto-opintoihin haetaan parhaillaan opiskelijoita. Urheiluhierojan koulutus on Suomen Hierojakoulujen suosituin linja, josta valmistuu alan rautaisia ammattilaisia. Vaihtoehtoisena linjana on voinut valita klassisen hieronnan linjan.

Hierojan ammattitutkinnon lisäksi suoritetaan kuntosalivalmentajan lisenssitutkinto kahden lähiviikonlopun aikana. Näyttökokeet suoritettuaan kuntosalivalmentaja voi laatia asiakkailleen harjoitteluohjelmia ja ohjata heitä treenaamaan salilla turvallisesti. Kuntosalivalmentajan lisenssitutkinto on kolmasosa varsinaisesta personal trainer -tutkinnosta.

– Kuntosalivalmentajan koulutus tuo paljon lisätyökaluja hierojan työhön. Hieroja pystyy opastamaan asiakasta venytyksissä ja laatimaan hänelle yksinkertaisia harjoituksia ongelma-alueille. Sen sijaan kuntosalivalmentajalla on ammattitaitoa luoda kokonaisvaltaisempia harjoitusohjelmia eri tavoitteita silmällä pitäen. Vastaavasti hierojan koulutuksessa anatomian tarkkuus on paljon parempi, selittää Erottajan Hierojakoulun vastaava opettaja Heli Onikki.

Kuntosalivalmentajan koulutusta voi myöhemmin täydentää Trainer4Youn järjestämillä personal trainer -opinnoilla, mikä mahdollistaa työskentelyn personal trainerina. Monelle yhdistelmätutkinto tarjoaa myös ponnahduslaudan liikunta- ja hoitoalan opintoihin.

Paremmat työllistymismahdollisuudet

Suurin osa hierojista ja kuntosalivalmentajista työskentelee yrittäjinä, mihin yhdistelmätutkinto tarjoaa loistavan pohjan.

– Asiakas valitsee yleensä nettisivujen perusteella, kenelle hän tulee ohjattavaksi. Tässä kohtaa ammattinimikkeiden ja koulutuksen monipuolisuus nousee merkittävään asemaan. Hierojan ja kuntosalivalmentajan tutkinnot kertovat asiakkaalle, että osaaminen on laaja-alaista, kertoo Onikki.

– Kun asiakkaalla on esimerkiksi niskat jumissa, hieroja voi käsittelyllään avata paikkoja. Lihasten kiristymiselle on kuitenkin jokin syy, kuten toimistotyö tai heikko lihaskunto, jolloin asiakkaalle voidaan ehdottaa oikeanlaisen harjoitteluohjelman tekemistä. Tämä on win-win-tilanne sekä asiakkaalle että työntekijälle, toteaa Trainer4Youn koulutusasioista vastaava Mikael Witick.

Samalla monipuolinen koulutus luo turvaa yrittäjälle, kun kaikki panostus ei jää yhden ammatin varaan. Asiakkaiden määrä voi vaihdella esimerkiksi hieronnassa ajankohdan mukaan, jolloin tilannetta voi kompensoida tekemällä enemmän kuntosalivalmentajan töitä.

Älä epäröi, vaan hae mukaan

Yhdistelmätutkinto ei vaadi erityistä pohjakoulutusta, joten opiskelemaan voi tulla erilaisista lähtökohdista.

– Suosittelen ehdottomasti hakemaan koulutukseen, jos on yhtään kiinnostusta liikunta-alalle tai haluaa auttaa asiakkaita kokonaisvaltaisesti. Hakemuksia on tullut yllättävän paljon tähän vuodenaikaan nähden, mutta vielä mahtuu mukaan, kehottaa Onikki.

Kiinnostuitko opinnoista? Lue lisää ja täytä hakemus, niin voit päästä hyvinvoinnin ammattilaisten kasvavaan joukkoon.