Tarjoamme toimipaikasta riippuen erikoispalveluita

Tarkista lähimmän hierojakoulusi erikoispalvelut toimipisteen hinnastosta!

Fysioterapia

Fysioterapeutin tehtävänä on edistää, palauttaa ja ylläpitää asiakkaan terveyttä, liikettä, liikkumista ja toimintakykyä. Keskeisiä fysioterapian menetelmiä ovat terveyttä ja toimintakykyä edistävä ohjaus ja neuvonta, terapeuttinen harjoittelu, manuaalinen ja fysikaalinen terapia.

Mikäli kärsit pitkäaikaisista vaivoista, kiputiloista, tuki- ja liikuntaelin sairauksista (ischias syndrooma, jäätynyt olkapää, tenniskyynärpää), varaa aika fysioterapeutillemme.

Hieronta faskiatekniikoin

Aina kivun syy ei ole vain kireissä lihaksissa vaan aiheuttajana voivat olla faskioiden  eli lihaskalvojen toimintahäiriöt.  Oire, eli kipu voi tuntua hyvinkin kaukana sen varsinaisesta aiheuttajasta. Tällä käsittelyllä hoidetaan usein vaikeampia ja pitkittyneitä kiputiloja, mutta myös esimerkiksi urheilijan lihaksistoa. Käsittelyssä huomion kohteena olevat faskialinjat muodostuvat toisiinsa toiminnallisessa yhteydessä olevista lihaskalvoketjuista. Faskiatekniikoissa hieronnan muoto on aktiivisempi kuin klassisessa hieronnassa ja kehoa tarkastellaan laajana koko kehon kattavana kokonaisuutena, jossa yksittäiset lihakset vaikuttavat aina myös koko toiminnalliseen faskiaverkostoon.

Akupunktio

Akupunktuuri on vanha kiinalainen hoitomenetelmä. Hoito perustuu käsitykseen meridiaanijärjestelmästä ja kanavien varrella sijaitsevista akupunktiopisteistä, joilla voidaan vaikuttaa elimistön toimintaan. Hoidolla pyritään edistämään elimistön tasapainoa ja normaalia toimintaa. Sairautta tarkastellaan usein peräkkäisten tapahtumien sarjana, joka on saattanut kehon ajan myötä epätasapainoon. Tavoitteena on toimintahäiriön etsiminen ja elimistön oman säätelyjärjestelmän normalisoiminen. Meridiaanijärjestelmään voidaan vaikuttaa akupunktiopisteiden kautta mm. akupunktioneuloilla (akupunktio), lämmöllä (moxa) tai kuppauksella (veretön kuivakuppaus tai liukukuppaus).

Akupunktiohoitoa käytetään mm.  paikallisiin, yleisiin ja kroonisiin kiputiloihin, migreeniin, päänsärkyyn, unihäiriöihin, väsymykseen, uupumukseen, stressiin, aineenvaihdunta- ja ruuansulatushäiriöihin, hermostollisiin sairauksiin tai  tukihoidoksi sairauksien yhteydessä.

Uutta! Dry Needling (kuivaneulaus)

Dry needling on kivunhoitomenetelmä, jolla keskitytään hoitamaan erilaisia lihaksiston kiputiloja. Se on läheisesti yhteydessä triggerpiste käsittelyihin, sillä hoito keskittyy pehmytkudoskipua aiheuttavien triggerpisteiden paikantamiseen ja hoitoon. Neulan avulla usein hyvin  kivualiaat triggerpisteet voidaan hoitaa tehokkaasti ja vähäisemmällä kivulla. Hoitomuotoa käytetään usein myös urheilijoiden lihashuoltoon ja palautumiseen.

Kuopion toimipisteen ammattilainen Panu käyttää Dry Deedling tekniikoita hoidoissaan. Palvelu kuuluu hieronnan hintaan.

Purentalihashieronta

Päänsäryt eivät aina johdu kireistä niskan- ja hartiaseudun lihaksista. Hampaiden narskuttelu, purentaongelmat tai muut suun alueen jännitystilat voivat heijastua särkynä niskaan, hartioihin, ohimoille ja aiheuttaa päänsärkyjä. Hampaiden narskuttelu ja yhteen pureminen öisin voi myös aiheuttaa leukanivelen alueen kiputiloja. Näitä ongelmia voidaan usein helpottaa purentalihaskäsittelyillä.  Hoidon aikana käsitellään kasvojen alue, purentalihakset sisä- ja ulkopinnoilta, kaulan sekä niska-hartiaseudun aluetta.
Lue lisää purentalihashieronnasta >>

Jäsenkorjaus

Kalevalaisessa jäsenkorjaushoidossa tasapainotetaan mobilisaatiokäsittelyn avulla hoitoa tarvitsevan koko tukirakenteen kineettinen ketju aina jalkapohjista kallonrajaan saakka. Perinteen tuoman kokemuksen kautta voidaan lihastasapainoista sekä hermoheijasteista lukea ongelmien aiheuttajat, jolloin ei päädytä hoitamaan pelkästään kipukohtaa, vaan hoidetaan myös itse ongelman aiheuttajaa.

Kinesioteippaus

Kinesioteippauksella lievitetään kiputiloja sekä tilanteen ja tarpeen mukaan aktivoidaan, rauhoitetaan tai ohjataan kehon toimintaa. Kinesioteippauksella voidaan myös poistaa turvotusta, rentouttaa lihaksistoa, korjata ryhtiä sekä vaikuttaa positiivisesti arpikudoksiin. Kinesioteippaus sopii lähes kaikille, ja moni on saanut kinesioteippauksesta paljon apua vaivoihinsa.