Kiinnostaako hyvinvointiala? Vai onko mielessäsi uusi suunta työrintamalla? Hae hierojakoulutukseen ja hanki itsellesi uusi ammatti alle vuodessa! Suomen Hierojakouluilla voit opiskella hierojaksi päiväopintoina tai monimuoto-opintoina viikonloppuisin.

Lue myös kattavista lisäkoulutusmahdollisuuksistamme!

Tähtäimessä hierojakoulu?

Suomen Hierojakoulut tarjoaa valmentavaa koulutusta hieronnan ammattitutkinnon näyttökokeiden suorittamiseen. Hieronnan ammattitutkinnon suorittanut henkilö voi työskennellä esimerkiksi hierojana itsenäisenä yrittäjänä tai toisen yrityksen palveluksessa sosiaali-, terveys- ja liikunta-alalla. Ohjaamme opiskelijamme lukuvuoden aikana hieronnan ammattitutkinnon näytöistä ja tutkintotodistuksien myöntämisestä vastaavan SAMIedun näyttökokeisiin. Näyttökokeet suoritetaan Suomen Hierojakoulujen toimipisteissä.

Meillä Suomen Hierojakouluilla voit opiskella hierojaksi päiväopintoina tai joustavasti töiden ohessa monimuoto-opintoina viikonloppuisin. Opiskelijamme voivat täydentää osaamistaan monipuolisilla lisäkoulutuksillamme, kuten esimerkiksi fysioterapiaopinnoilla, urheiluhieronnalla, kuntosalivalmennuksella tai Firstbeat hyvinvointiasiantuntijan koulutuksella.

Voit maksaa hierojakoulutuksen peruskoulutuksen sekä valitsemasi lisäopinnot halutessasi myös erämaksulla!

Päivisin tapahtuva opiskelu on ylivoimaisesti  suosituin opiskelumuoto kouluillamme, sillä  70% oppilaistamme hakeutuu päiväopiskelijoiksi kouluihimme.

Monimuoto- eli viikonloppuopinnot ovat loistava vaihtoehto niille, jotka haluavat opiskella joko oman työnsä ohella tai jostain muusta syystä osa-aikaisesti.

 

LUE LISÄÄ KOULUTUKSESTA >

Valitse miten haluat opiskella!

Päiväopintoina

Koulutuksen kesto n. 10kk

Lähiopetusta arkisin n. 7h

Opinnot koululla arkipäivisin

1200 €

(sis. varausmaksun, opetuksen, materiaalit ja paidan)

Maksa erämaksulla

Monimuoto-opintoina

Koulutuksen kesto n. 11kk

Opiskele töiden ohessa viikonloppuisin

Lähijaksot 2krt/kk pe-su

1200 €

(sis. varausmaksun, opetuksen, materiaalit ja paidan)

Maksa erämaksulla

Täydennä osaamistasi upeilla lisäopinnoilla

Suomen Hierojakoulut tarjoavat monipuolisesti erilaisia lisäkoulutusmahdollisuuksia. Voit täydentää hierojaopintojasi personal trainerin tai Change Behavior Specialistin lisäopinnoilla.

Suomen Hierojakouluissa voit valita erilaisia lisäopintoja perusopintojesi oheen juuri oman kiinnostuksesi mukaisesti. Valittavana on personal trainerin ja Change Behavior Specialistin lisäopintoja. Kaikki lisäosat tukevat erinomaisesti toisiaan ja kehittävät osaamistasi tulevana terveydenalan ammattilaisena. Voit suorittaa lisäopintoja kaikissa yhdessätoista koulussamme.

LUE LISÄÄ LISÄKOULUTUKSISTA >

Kenelle hierojakoulutus sopii?

Hierojan ammattiin aikovalle

Vuoden kestävä peruskoulutus tarjoaa monipuoliset eväät hierojan ammatista kiinnostuneelle. Koulutuksen päätyttyä opiskelijalla on erinomaiset perusedellytykset ammatinharjoittamiseen. Näyttökokeet hyväksytysti suorittanut opiskelija on oikeutettu käyttämään nimikesuojattua ammattinimikettä: Koulutettu hieroja. Koulutettu hieroja ei maksa arvonlisäveroa hoitomaksuistaan.

Uudelleen kouluttautuvalle

Uutta potkua työelämään! Uudelleen kouluttautumista harkitseva voi suorittaa koulutuksen joko viikonloppuopintoina tai kokopäiväopiskeluna esimerkiksi vuorotteluvapaalla. Koulutuksen jälkeen hierojan ammattia voi lähteä harjoittamaan oman toiminnan ohella ja halutessaan siirtyä toimimaan kokopäiväisenä hierojana.

Fysioterapeutiksi tähtäävälle

Suomen Hierojakoulut Oy:n kaikissa kouluissa on mahdollista suorittaa myös fysioterapian opintoja hierojakoulutuksen ohessa. Tämä mahdollisuus avautui ensimmäisen kerran syksyllä 2019 alkavilla kursseilla opettajiemme korkean koulutustason ansiosta.

Opinnot suoritetaan yhteistyössä Jyväskylän avoimen ammattikorkeakoulun kanssa, ja ne voidaan hyväksi lukea koulujen toteutussuunnitelmista riippuen  fysioterapiaopintoja järjestävissä ammattikorkeakouluissa Suomessa.

Ylioppilaalle tai ammattiin valmistuneelle

Hierojakoulutus on hyvä vaihtoehto välivuotta suunnittelevalle ylioppilaalle, joka haluaa itselleen ensimmäisen ammatin. Koulutus sopii erinomaisesti lisäammatiksi ammattikoulun käyneelle esim. lähihoitajalle tai jalkahoitajalle.

Urheilijalle tai urheiluvalmentajaksi aikovalle

Kehon fysiologian ja anatomian ymmärtäminen luovat menestymisen edellytyksiä niin urheilijalle kuin urheiluvalmentajaksi aikovallekin. Hierojakoulutuksen myötä urheilijat ja valmentajat voivat saavuttaa parempia ammatillisia ja urheilullisia suorituksia. Koulutus on hyvä pohja myöhemmin tapahtuvaan liikunta-alan koulutukseen.

 

10 syytä, miksi opiskella hierojaksi!

Miksi hierojakoulutus on hyvä juttu? Kysyimme opiskelijoiltamme, valmistuneilta ammatinharjoittajilta ja opettajiltamme, miksi hierojaopinnot kannattavat. Keräsimme vastauksista kymmenen kohdan listan erinomaisia syitä.

  1. Valmis hierojan ammattitutkinto vuodessa ja mahdollisuus erikoistua esim. urheiluhierojaksi.
  2. Lisääntyvien niska-hartia-vaivojen myötä hierontapalveluja tarvitaan yhä enemmän.
  3. Opit tuntemaan anatomiaa ja ymmärtämään ihmiskehoa.
  4. Työ ei ole tylsää vaan ihmisläheistä ja sosiaalista.
  5. Mahdollisuus harjoittaa ammattia joustavasti missä tahansa – sopii myös reissaavalle.
  6. Saat jo koulussa asiakaskontakteja – helppo jatkaa yrittäjänä.
  7. Hierojakoulu valmentaa jatko-opiskeluun, kuten fysioterapeutin, naprapaatin, osteopaatin, kiropraktikon tai liikuntalääketieteen opintoihin.
  8. Hierojan koulutus tukee urheilua, harjoittelua ja valmennusta.
  9. Opiskelu hierojan ammattiin on hyvä vaihtoehto välivuodelle.
  10. Pääset auttamaan ihmisiä ja tuottamaan hyvinvointia muille.

 

HAE MUKAAN KOULUTUKSEEN >