Hieronnan erikoisammattitutkinto (EAT)

Valmistuttuasi koulutetuksi hierojaksi voit maksutta jatkaa erikoisammattitutkinnon valmentavaan koulutusohjelmaan, josta erikoistut Urheiluhierojaksi (EAT).

Erikoistu urheiluhierontaan

Hieronnan erikoisammattitutkinnon valmentava koulutus on tarkoitettu koulutetuille hierojille tai vastaavan tutkinnon suorittaneille henkilöille. Tutkinto koostuu neljästä osa-alueesta, joiden suorittanut voi käyttää ammattinimikettä Urheiluhieroja (EAT).

Urheiluhieroja (EAT) tukee urheilijan kehonhuoltoa osana tavoitteellista harjoittelua. Sinulla on tärkeä rooli sekä harjoitus- että kilpailukaudella: Ymmärrät urheiluvammojen syntymekanismit sekä erilaisten hierontamenetelmien vaikutuksia harjoituskauden eri vaiheissa. Urheiluhierontaa käytetään palauttavana menetelmänä fyysisen suorituksen jälkeen, mutta myös aktivoivana ja valmistavana käsittelynä urheilijan valmistautuessa harjoitukseen tai kilpailusuoritukseen. Urheiluhierontaa käytetään myös hoitomenetelmän osana urheilijan kuntoutuksessa sekä urheilusta aiheutuvien vammojen ennaltaehkäisyssä.

Koulutuksen toteutus ja hinta

Koulutus on Savon ammattiopiston maksuton yrittäjän oppisopimuskoulutus, joka sisältää sekä lähi- että etäopintoja. Valmentavan koulutuksen jälkeen opiskelija osallistuu näyttötutkintokokeeseen Suomen Hierojakoulujen tiloissa.

Koulutuspaikkakunnat

Helsinki Lahti Tampere Jyväskylä Kuopio Oulu Seinäjoki Turku

Erikoisammattitutkinnon sisältö

Tutkintoon valmentava koulutus koostuu neljästä 45 osp:n laajuisesta osa-alueesta, jotka kukin kestävät kuusi kuukautta. Osa-alueiden alkamisajankohdat on suunniteltu niin, että opinnot voi suorittaa katkeamattomassa rytmissä, mutta tarvittaessa opiskelija voi pitää taukoa osa-alueiden välillä tai valikoida vain itseään kiinnostavat osa-alueet. Urheiluhieroja (EAT) -nimikkeen saaminen edellyttää kaikkien osa-alueiden suorittamista. Aiemmalla osaamisella ja työkokemuksella on mahdollista hyväksilukea tutkinnon osa-alueita.

Koulutuksen osa-alueet ovat:

  1. Niska-hartiaseudun ja pään alueen kipupotilaan toimintakyvyn edistäminen
  2. Alaraajakipuisen potilaan toimintakyvyn edistäminen
  3. Yläraajakipuisen potilaan toimintakyvyn edistäminen
  4. Urheilijan lihashuolto

Koulutuskalenteri

Erikoisammattitutkinnon osa-alueiden suorittamiselle ei ole määrättyä järjestystä: Voit aloittaa tutkinnon suorittamisen mistä vain!

EAT-KOULUTUKSET OVAT TAUOLLA. Tiedotamme koulutusten jatkumisesta verkkosivuillamme ja sosiaalisessa mediassa.

  • EAT2: Alaraajakipuisen potilaan toimintakyvyn edistäminen TBA
  • EAT3: Yläraajakipuisen potilaan toimintakyvyn edistäminen TBA
  • EAT4: Urheilijan lihashuolto TBA
  • EAT1: Niska-hartiaseudun ja pään alueen kipupotilaan toimintakyvyn edistäminen TBA

Hakeminen ja hakuehdot

Hieronnan erikoisammattitutkintoon voi osallistua henkilö, jolla on pohjakoulutuksena hieronnan ammattitutkinto tai muu soveltuva koulutus (soveltuvuus arvioidaan erikseen). Hakijalta edellytetään hieronnan alan yrittäjyyttä keskimäärin 25 h/vko sekä YEL-vakuutusta koko koulutuksen ajan.

Jos et ole vielä koulutettu hieroja, suorita ensin vuoden kestävä ammattitutkinto. Aloita haku ammattitutkintoon >

Jos täytät hakuehdot, jätä esihakemus! >

Kysyttävää? Ota yhteyttä: niko.rekola@terveystalo.com